Siste uken i mai var åtte personer fra Arendal misjonskirke på reise til Romania. Helt sør i landet ligger Calarasi fylke. Her har vi de siste fire år vært med på et arbeid blant Romfolket i byen Spantov. Det er en opplevelse å møte gleden i møtene som Romfolket feirer. Møtet fredag kveld varte i fire timer. Vi er litt usikre på om det var fem eller seks taler den kvelden… Men i allfall slapp pastor Gjermund Igland til etter tre timer. Ellers deltok sigøynersangere fra Bucuresti. Det var utvilsomt en opplevelse å ta med seg.

Det er store forskjeller når man opplever hverdagen i Spantov sammenliknet med Arendal. Ennå foregår en del transport på hest og kjerre. Det fikk vi prøve det en liten tur.

2017 © Misjonskirken
Følg oss: